بیمه از مهمترین پس اندازهای هر فرد میباشد. در همین راستا سازمان تامین اجتماعی برای حمایت از کارگران، شاغلین در شرکتهای دولتی و خصوصی و… را تحت پوشش بیمه قرار داده است. علاوه بر اینها برای صاحبان حرف و مشاغل آزاد نیز بیمه صاحبان حرف و مشاغل آزاد ایجاد شده است.
صاحبان حرف و مشاغل آزاد
هرچند امروزه مشاغل مختلفی به وجود آمده و افراد در مشاغل دولتی، خصوصی و … مشغول به فعالیت هستند، اما در زمانهای گذشته بیشتر مشاغل موجود در دنیا مشاغل آزاد بودند.در این مشاغل افراد با تکیه بر سرمایه شخصی اقدام به سرمایه گذاری میکردند. با توجه به اینکه بسیاری از افراد هنوز به مشاغل آزاد علاقهمند هستند، در خصوص آشنایی بیشتر با بیمه صاحبان حرف و مشاغل آزاد در ادامه همراه ما باشید.
صاحبان حرف و مشاغل آزاد به چه افرادی گفته میشود؟
صاحبان حرف چه کسانی هستند؟ در جامعه افرادی وجود دارند که یا با داشتن کارگر و یا خود به تنهایی با توجه به مجوز اشتغال صادر شده از طرف مراجع ذیصلاح اقدام به فعالیت میکنند. چنین افرادی را صاحبان حرف و مشاغل آزاد میگویند.
بیمه صاحبان حرف و مشاغل آزاد
بیمه صاحبان حرف و مشاغل آزاد (Insurance for business owners and freelancers) از جمله بیمههای خاص سازمان تامین اجتماعی است. همانطور که از نام آن نیز پیداست، این بیمه به گونهای طراحی شده که مناسب صاحبان حرف و مشاغل آزاد میباشد.
در واقع میتوان گفت در سازمان تامین اجتماعی دو نوع بیمه وجود دارد. یک نوع آن بیمه اجباری کارگران شاغل در کارگاهها و شرکتهای خصوصی و دولتی است. در این نوع از بیمه طبق قانون کار، کافرما باید نسبت به بیمه کردن افراد شاغل اقدام نماید. بیشتر افراد با این نوع بیمه آشنایی دارند.
نوع دوم بیمه که با نام بیمه حرف و مشاغل آزاد شناخته میشود، برای افرادیست که به مشاغل آزاد اشتغال دارند.هر چند شرایط بیمهای افراد تحت پوشش این نوع بیمه در خصوص بازنشستگی، از کارافتادگی و فوت همانند سایر افراد بیمه اجباری میباشد، اما در رابطه با بخش درمان متفاوت از بیمه اجباری است.
شرایط بازنشستگی بیمه حرف و مشاغل آزاد
بیمه حرف و مشاغل آزاد نیز مانند سایر بیمههای شناخته شده تامین اجتماعی دارای شرایط بازنشستگی است. این افراد با رسیدن به سن مشخص یا با پرداخت حق بیمه به تعداد سالهای مشخص که در مطالب قبل به آنها اشاره شد، میتوانند نسبت به تقاضای بازنشستگی اقدام نمایند.
صاحبان حرف و مشاغل آزاد با پرداخت بیمه با نرخ 14 درصد، مشمول بیمه بازنشستگی و فوت بعد از بازنشستگی خواهند بود. در این حالت 12 درصد سهم بیمه شده و 2 درصد سهم دولت است.صاحبان حرف و مشاغل آزاد با پرداخت بیمه با نرخ 16 درصد، مشمول بیمه بازنشستگی و فوت قبل و بعد از بازنشستگی خواهند بود. در این حالت 14 درصد سهم بیمه شده و 2 درصد سهم دولت هست.صاحبان حرف و مشاغل آزاد با پرداخت بیمه با نرخ 20 درصد، مشمول بیمه بازنشستگی، از کار افتادگی و فوت خواهند بود. در این حالت 18 درصد سهم بیمه شده و 2 درصد سهم دولت است.
مراحل ثبت نام بیمه حرف و مشاغل آزاد
برای ثبت نام در بیمه صاحبان حرف و مشاغل آزاد شخص متقاضی ضمن مراجعه به سازمان تامین اجتماعی، اقدام به اخذ و تکمیل فرم بیمه مشاغل آزاد مینماید.
همچنین تا 2 ماه شرایط متقاضی توسط سازمان تامین اجتماعی بررسی و در صورت واجد شرایط بودن، شخص تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی قرار میگیرد.
با توجه به اینکه سازمان تامین اجتماعی برای عملیات مختلف طراحی و پیاده سازی شده است، در صورتی که فرد مایل به ثبت نام اینترنتی باشد میتواند به سایت سازمان تامین اجتماعی مراجعه و نسبت به تکمیل اطلاعات مربوطه اقدام نماید.
نتیجه گیری
هر شخصی امکان دارد که در طول زندگی دچار حادثه و بیماریهای مختلف شود. همچنین از طرفی افراد بعد از یک دوره فعالیت کاری توانایی خود را برای کار از دست میدهند. بنابراین این افراد برای کاهش هزینههای مربوط به درمان و در نهایت تامین زندگی در دوران بازنشستگی نیاز به یک پشتوانه قوی دارند.
سازمان تامین اجتماعی در نقش پشتوانه یاد شده ظاهر شده و سعی در کاهش مشکلات افراد شاغل، بیکار و بازنشسته را دارد. افراد شاغل با استفاده از بیمه اجباری و افراد خویش فرما و یا افراد بیکار، که قبلا مشغول به کار بودهاند از بیمه صاحبان حرف و مشاغل آزاد استفاده مینمایند.
- ۰۲/۰۳/۰۲