سازمان امور مالیاتی کشور، برای تنظیم درست قانون و مقررات پایانههای فروشگاهی و سامانه مودیان، شرکت های معتمد ارائه کننده خدمات مالیاتی دارای مجوز را در بخشنامههای اخیر معرفی نموده است و این شرکتها به منظور اطلاع رسانی اخبار سازمان امور مالیاتی کشور، برای مودیان برگزیده شدهاند.
وظایف شرکت های معتمد ارائه کننده خدمات مالیاتی
وظایف شرکتهای معتمد ارائه کننده خدمات مالیاتی چیست؟ طبق آیین نامه اجرایی ماده 26 قانون پایانههای فروشگاهی و سامانه مودیان تصویب شده در تاریخ 1401/03/22 سازمان امور مالیاتی کشور، شرکتهایی که واجد شرایط هستند و از ویژگیهای ذکر شده در آیین نامه ماده 26 قانون پایانههای فروشگاهی و سامانه مودیان برخوردار باشند، همچنین درخواست تقاضای خود را به صورت کتبی به سازمان ارائه داده باشند؛ به عنوان شرکتهای معتمد ارائه کننده خدمات مالیاتی به مودیان معرفی شدهاند.
ماده 26 قانون پایانههای فروشگاهی و سامانه مودیان
ماده 26 قانون پایانههای فروشگاهی و سامانه مودیان، طی آیین نامهای افراد ذکر شده را موظف نموده است؛ نسبت به ایجاد کارپوشه و شناسایی شرکت های معتمد ارائه کننده خدمات مالیاتی اقدام نمایند.
اگر مایل هستید اطلاعات بیشتری در حوزه کاربرد مهم ترین ماده های مالیات داشته باشید میتوانید به مقاله ماده های مهم مالیات مراجعه نمایید.
در ادامه ابتدا ماده 26 قانون پایانههای فروشگاهی و سپس خلاصهای از آیین نامه ابلاغ شده این ماده را بازگو خواهیم نمود.
ماده 26: سازمان میتواند جهت حصول اطمینان از عملکرد صحیح مودیان در خصوص صدور صورت حساب الکترونیکی و ثبت دقیق معاملات در سامانه مودیان، اطمینان از انجام تکالیف قانونی توسط مودیان، ارائه آموزش و مشاورههای فنی و غیرمالیاتی به مودیان، از جمله گزارشهای الکترونیکی پرداخت، پشتیبانی و استانداردسازی تجهیزات مورد استفاده مودیان و دریافت استعلامهای موردنیاز، از خدمات شرکتهای ایرانی معتمد ارائه کننده خدمات مالیاتی استفاده کند.
شرایط، نحوه انتخاب، چگونگی ارتباط با سازمان و مودیان، تعیین تعرفهها و سایر مقررات مربوط به شرکتهای ایرانی معتمد ارائه کننده خدمات مالیاتی، براساس قوانین مربوطه به موجب آیین نامهای است که ظرف مدت شش ماه از لازم الاجراء شدن این قانون توسط کارگروه راهبری سامانه مودیان تهیه میشود و به تصویب وزیر امور اقتصادی و دارایی میرسد.
نظارت بر حسن اجرای این قانون برعهده کارگروه یاد شده بوده و کارگروه مزبور موظف است که هر شش ماه یک بار، گزارش عملکرد سازمان را در این خصوص به کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی ارائه کند.
شناسایی شرکت های معتمد ارائه کننده خدمات مالیاتی
چگونه باید شرکتهای معتمد ارائه کننده خدمات مالیاتی را از دیگر شرکتها شناسایی کنیم؟ طبق اطلاعیه سازمان امور مالیاتی کشور که در راستای اجرای قانون پایانههای فروشگاهی و سامانه مودیان مصوب 1398/08/11 و همچنین آیین نامه اجرایی موضوع ماده 26 قانون پایانههای فروشگاهی و سامانه مودیان جهت شناسایی شرکتهای معتمد ارائه کننده خدمات مالیاتی، شرکت های معتمد را معرفی نموده است.
اسامی شرکت های معتمد مالیاتی دارای مجوز
در قسمت پایانی مقاله شرکتهای معتمد ارائه کننده خدمات مالیاتی میخواهیم اسامی شرکت های معتمد دارای مجوز از نظر سازمان امور مالیاتی کشور را معرفی کنیم.
نوع | نام شرکت |
نوع اول | شرکت معتمد داده پردازی تیس – شرکت معتمد داده کاوی اول سام – شرکت داده پردازی کیسان |
نوع دوم و سوم | شرکت دیان همراه فردا |
نتیجه گیری
طبق آیین نامه اجرایی ماده 26 قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان تصویب شده در تاریخ 1401/03/22 سازمان امور مالیاتی کشور، شرکتهایی که واجد شرایط هستند و از ویژگیهای ذکر شده در آیین نامه ماده 26 قانون پایانههای فروشگاهی و سامانه مودیان برخوردار باشند و همچنین درخواست تقاضای خود را به صورت کتبی به سازمان ارائه دادهاند؛ به عنوان شرکت های معتمد ارائه کننده خدمات مالیاتی به مودیان معرفی کرده است.
- ۰۲/۰۲/۱۱