امروزه به دلایل مختلف در مکانهای خاص و مشخص شده، جلساتی تشکیل میشود. به همین منظور به مجمعی که به منظور آموزش، بازاریابی، همفکری و … در قالب خصوصی یا عمومی افراد دور هم جمع میشوند، یک رویداد گفته میشود.
معنی رویداد چیست؟
در زبان غربی رویداد را به معنی Event میدانند. در زبان فارسی و فرهنگنامه دهخدا و معین رویداد را به معنای رخداد تعبیر نمودهاند.
تمامی معانیها مترادف هم بوده و به خوبی عملکرد رویداد را نشان میدهند. اما باید توجه داشته باشید که علم تشریفات برای پاسخ سوال رویداد چیست نکات و ویژگیهایی منحصربهفردی را تعبیه نموده است. از نظر علم تشریفات اتفاقی رویداد تلقی میشود که چهار نکته زیر را رعایت کند:
- موضوع
- هدف
- زمان و مکان
- شرکت کننده
پس برای فهمیدن پاسخ سوال رویداد چیست و چه مفهومی را به مردم میرساند باید آن اتفاق را بررسی نمایید. البته لازم به ذکر میباشد که ویژگی اصلی رویداد چنین است که تمامی جلسات از قبل برنامهریزی شوند. در برگزاری رویداد، برنامهریزی به تنهایی نمیتواند کارساز باشد و باید در کنار برنامهریزی، مدیر رویداد به خلاقیت و نوآوری نیز توجه داشته باشد.
مدیریت رویداد چیست؟
مدیریت رویداد شامل مواردی همچون تجسم، برنامهریزی، سازماندهی و برنامهریزی رویدادها میباشد. به بیان دیگر مدیریت رویداد مهارتی برای ایدهپردازی و اجرای رویدادهای اجتماعی و رویدادهای مرتبط به انواع کسبوکارها میباشد.
انواع رویداد با توجه به موضوع
دانستیم که رویداد چیست و اشتباهات رایج در برگزاری رویداد به چه صورت میباشد. حالا میخواهیم انواع رویداد را نام ببریم. انوع رویدادها بر اساس موضوع و ساختاری که از آن برخوردارند، تقسیمبندی میشوند. انواع رویداد براساس موضوعی که تعیین کردهاند به چهار گروه تقسیم میگردد.
- اجتماعی و علمی
- ورزشی و تفریحی
- سیاسی و مذهبی
- مشارکتی
انواع رویداد با توجه به ساختار
تا اینجا با مفهوم رویداد چیست آشنا شدید و انواع آن را از نظر موضوعی شرح دادیم. در مقابل رویدادهایی که برای سالگرد، جشن، ورزشی و یا گرامیداشت اعیاد مذهبی و سیاسی برگزار میشوند باید بدانید که رویدادهایی نیز وجود دارند که جهت ارائه مطالب علمی و عرضهی محصولات و… گردهمایی میشوند.
رویدادها با توجه به ساختارشان به چند گروه مهم تقسیم میشوند که به خوبی خواهید دانست که رویداد چیست و چه معنایی را تفسیر مینماید. در تصویر زیر انواع رویداد را طبق ساختار آن ها شرح داده ایم.
تاثیرات کرونا بر صنعت رویدادها
حال که با مفهوم رویداد چیست و نحوه مدیریت یک رویداد آشنا شدید، میخواهیم تاثیراتی را که کرونا بر این صنعت داشته است را شرح دهیم. به دنبال شیوع بیماری کرونا، تمامی مشاغل دنیا دچار ضرر و زیان شدند.
نیمی از شغلها نتوانستند به فعالیت خود ادامه دهند و از ادامه مسیر بازماندند. صنعت رویداد نیز استثنا از این موضوع نبود و بیماری کووید19 بر این صنعت نیز اثر گذاشت.
پس از تعطیلی مراسمات و بدون تماشاچی شدن فعالیتها، برنامهریزی جهت مراسم چه عروسی، سالگرد، و یا کنگره و کنفرانس کاملا بیفایده بود. این بیماری موجب ضررهای جبران ناپذیر و هنگفت بر این صنعت شد.
نتیجه گیری
امروزه مراسمات و اتفاقات مهم زندگی خود را میتوانیم با مشارکت مدیر روابط به بهترین رویداد زندگی خود رقم بزنیم، البته باید توانایی مدیریت کردن رویداد را نیز داشته باشیم. در این مقاله تمام اطلاعاتی که برای مدیریت رویداد لازم هستند را شرح داده ایم.