امروزه شرکتهای خدماتی نیز همانند سایر شرکتها از علم حسابداری برای کنترل امور مالی و هزینههای خود استفاده ویژهای میکنند. اما حسابداری در شرکتهای خدماتی فعالیتهای دیگری مثل خرید دارایی، ایجاد بدهی و افزایش سرمایه را نیز در بر میگیرد.
در شرکتهای خدماتی، کالا یا محصول ملموس تولید نمیشود، بلکه مشتریان با پرداخت هزینه، خدماتی دریافت میکنند. بیمارستانها، بانکها و هتلها نمونهای از شرکتهای خدماتی هستند.
حسابداری خدماتی چیست؟
در ابتدا برای اینکه بدانیم حسابداری خدماتی چیست؟ بهتر است به چگونگی شکلگیری آن اشاره کنیم. شرکتهای خدماتی برای شروع فعالیتهای خود به اساسنامه نیاز داشتند. پس از آن حسابداران خدماتی برای ارائه خدمات به مردم روی کار آمدند. از جمله اقدامات این دسته از حسابداران، بهبود عملکرد و کارایی شرکتها و رفع چالشهای موجود بود، که در حال حاضر نیز چشمگیر است.
در تعریف این نوع از حسابداری باید گفت که حسابداری خدماتی مجموعهای از فعالیتها و خدمات است، که شرکتهای خدماتی و بازرگانی از آنها برای ارزیابی همخوانیهای مربوط به ستون بدهکار و بستانکار استفاده میکنند. حسابداری در شرکت های خدماتی وظایف و اهداف دیگری را در بر میگیرد، که در ادامه به آنها اشاره میکنیم.
سرفصل های آموزش حسابداری در شرکت های خدماتی
آموزش کاربردی و مفید مهمترین بخش هر یادگیری است. آشنایی با مراحل و سرفصلهای هر آموزش دیدگاه کلی از موضوع را به افراد ارائه میدهد. حسابداری خدماتی هم از جمله مهارتهایی است، که در راستای آموزشی جامع و مفید به دست میآید. سرفصلهای حسابداری شرکتهای خدماتی را در تصویر زیر مشاهده می کنید.
حسابداری در شرکت های خدماتی
در یک شرکت خدماتی معمولاً کالایی به فروش نمیرسد و هیچ موجودی در ترازنامه ثبت نمیشود. به عبارتی دیگر شرکتهای خدماتی، بدون ماده اولیه و تنها با هزینه خرید و تهیه وسایل مورد نیاز خدماتی، خدمترسانی کرده تا درآمد و سود کسب کنند. فعالیتهای شرکت خدماتی تنها به صرف هزینه و تحصیل درآمد محدود نمیشود، بلکه فعالیتهایی مثل خرید دارایی، ایجاد بدهی و افزایش سرمایه را هم شامل میشود.
کدینگ حسابداری شرکت های خدماتی
در مقاله نمونه کدینگ حسابداری دانستیم که کدینگ حسابداری نوعی دستهبندی کردن حسابها در حسابداری است، که به صورتهای مختلفی انجام میشود. طبیعتاً استفاده از کدینگ حسابداری به دلیل ساماندهی بهتر آن در امور، کاربردهای زیادی برای شرکتها از جمله شرکتهای خدماتی دارد.
کدینگ حسابداری شرکتهای خدماتی توسط نرم افزار حسابداری ویژه شرکتهای خدماتی انجام میشود. به این ترتیب گزارشهای مالی بدون خطای انسانی و با شفافیت و دقت بالایی تهیه شده و در اختیار حسابداران قرار میگیرند. نحوه کدینگ شرکتهای خدماتی به عوامل مختلفی مثل فعالیت و گزارشهای مورد نیاز شرکت بستگی دارد.
نتیجه گیری
باوجود رشد و توسعه روز افزون شرکتهای خدماتی، در برخی موارد حسابداری موسسات خدماتی و بازرگانی با هم اشتباه گرفته میشوند. به طور کلی شرکتهای خدماتی با توجه به نوع فعالیت خود که ارائه خدمت به جای تولید کالا و محصول است، دارای حسابداری متفاوتی از سایر شرکتها هستند.
در واقع حسابداری در شرکتهای خدماتی فرآیندی است، که از جمع آوری اسناد تا تراز آزمایشی را در بر میگیرد، که برای ساماندهی بهتر این عمل میتوان توسط نرم افزارهای حسابداری خدماتی از کدینگ حسابداری بهره برد. همچنین به یاد داشته باشید که کنترل معاملات نقدی و بانکی نقش مهمی در شرکتهای خدماتی دارند.
منبع:
https://www.ariansystem.net/آموزش-حسابداری-شرکتهای-خدماتی-تولیدی-pdf/