امروزه تمامی افراد با واژهی بیمه آشنایی دارند و میدانند که به چه صورت انجام میشود. سازمان تامین اجتماعی بیمههای تحت نظارت خودش را به دو گروه تقسیم میکند، اولین مورد بیمه اجباری و مورد دیگر بیمه اختیاری است، حال به نظر شما بیمه اختیاری چیست؟
بیمه اختیاری یا بیمه خویش فرما
بیمهخویشفرما یا همان بیمه اختیاری چیست؟ بیمهاختیاری یا بیمهخویش فرما مختص افرادی است، که برای خودشان کسب و کار راه اندازی کرده اند و کارفرما ندارند. همچنین افرادی که در بیمه خاصی ثبت نام نکرده باشند، میتوانند از بیمهاختیاری استفاده کنند.
متقاضی برای ثبت نام بیمه میتواند با مراجعه حضوری به یکی از شعب تامین اجتماعی، خواهان انعقاد قراداد بیمهاختیاری شود. لازم به ذکر است که این بیمه یکی از زیرگروههای بیمه خویشفرما می باشد. بیمه اختیاری به دو گروه تقسیم میشود، که عبارتند از:
- بیمه اختیاری
- بیمه صاحبان مشاغل و حرف آزاد
بیمه اختیاری چیست؟
در پاسخ به سوال بیمه اختیاری چیست؟ باید گفت به طور کلی بیمه اختیاری برای کسانی طراحی شده است، که تحت پوشش هیچ گونه بیمهای نیستند و با مراجعه به یکی از شعب سازمان تامین اجتماعی و با ارائه مدارک هویتی، میتوانند برای ثبت نام بیمهاختیاری اقدام نمایند. لازم به ذکر است پس از یک دورهی یک ماهه بیمه اختیاری فرد متقاضی صادر میگردد.
بیمه اختیاری تامین اجتماعی چیست؟
همانطور که گفتیم افراد متقاضی جهت انعقاد قرارداد بیمهاختیاری تامین اجتماعی، میتوانند از طریق شعب تامین اجتماعی به صورت حضوری اقدام نمایند. همچنین پس از گذشت دو ماه بعد از پایان بررسیها، متقاضی باید مبلغی را تحت عنوان حق بیمه به حساب تامین اجتماعی پرداخت نماید، پس از آن سازمان تامین اجتماعی موظف است، تعهداتی را در قبال افراد تحت پوشش خود رعایت کند.
مزایا و معایب بیمه خویش فرما
طبیعتا تمامی بیمهها دارای مزایا و معایبی میباشند، که افراد تحت پوشش باید هنگام ثبت نام از آنها آگاه شوند. حال که با مفهوم بیمه اختیاری چیست؟ آشنا شدیم، در این قسمت می خواهیم مزایا و معایب بیمه اختیاری را توضیح دهیم. این مزایا عبارتنداز:
برخورداری از پوششهای درمانی
امکان بازنشستگی برحسب سابقه پرداخت حقبیمه
برخورداری از پوششهای فوت و خدمات کفن و دفن
دریافت مستمری افراد فوت شده برای خانواده آنها
ارائه وسایل کمک پزشکی
بیمهاختیاری دارای معایبی هم میباشد، که هنگام ثبت نام بهتر است با آنها آشنا شوید، سپس برای دریافت بیمه اقدام نمایید. معایب بیمهخویش فرما شامل موارد زیر است:
عدم برخورداری از ارائه غرامت دوران بارداری (حتما بخوانید: مرخصی زایمان)
عدم برخورداری از بیمه بیکاری ثابت
عدم کمک هزینه از کار افتادگی ناشی از کار
مشمول نبودن کمک هزینه ازدواج
پرداخت حق بیمهخویش فرما برعکس بیمه اجباری تمام و کمال با خود شخص است.
تفاوت بیمه اجباری و بیمه اختیاری چیست؟
تفاوت بیمه اجباری و بیمه اختیاری چیست؟ همانطور که گفتیم بیمه اجباری مشمول تمامی کارگرانی میشود، که کارفرما دارند و کارگر تنها درصدی از حق بیمه را از حقوق خود پرداخت میکند. اما بیمهاختیاری برای افرادی است، که کارفرما ندارند و خودشان جهت ثبت نام بیمه اقدام کردهاند. بیمه اجباری و اختیاری در دو مورد درصد حق بیمه و بیمه بیکاری با هم تفاوت دارند.
نرخ بیمه خویش فرما 1401 تامین اجتماعی
نرخ حق بیمه خویش فرما براساس حق مسکن و حقوق دریافتی محاسبه می شود. مبلغ بیمه در ماههای 30 روزه و ماههای 31 روزه متفاوت است. لازم به ذکر است، که نرخ بیمهاختیاری هر ساله نسبت به سالهای گذشته چند درصد افزایش مییابد. نرخ بیمهاختیاری سال 1401 در ماههای 30 روزه 11,116,485 ریال و در ماههای 31 روزه 11,382,035 ریال میباشد.
نتیجه گیری
بیمهاختیاری برای کسانی طراحی شده است، که تحت پوشش هیچگونه بیمهای نیستند و با مراجعه به یکی از شعب سازمان تامیناجتماعی و با ارائه مدارک هویتی میتوانند برای ثبت نام بیمه اختیاری اقدام نمایند.
در این مقاله علاوه بر پرداختن به سوال بیمه اختیاری چیست؟ تفاوت آن را با بیمه اجباری نیز شرح داده ایم. در پایان اگر سوال و یا نظری درباره این مقاله دارید، حتما از طریق درج دیدگاه با ما در ارتباط باشید.
منبع
https://www.fardadgroup.com/blog/بیمه-اختیاری-چیست/