در معاملات گمرکی برای نشان دادن ارزش کالاهای صادراتی و وارداتی مدارکی وجود دارد، که استفاده از آنها حین انجام معامله یکی از الزامات محسوب میشود و باعث اعتبار بخشیدن به کالاها میباشد. دو مورد از اسنادی که در معاملات امروزی داشتن آنها ضروری و مهم است، سیاهه تجاری «اینویس» و لیست عدل بندی «پکینگ» میباشد. حال سوال این است که invoice چیست؟
invoice چیست؟
اینویس یا invoice چیست؟ در واقع یک سند مهم تجاری است، که فروشنده زمان فروش محصولات و کالاهای خود در مقابل ارائه و توضیحات خدمات برای خریدار صادر می نماید. در تعریف کاملتر invoice چیست باید گفت سندی است که بین دو طرفین معامله امضا میشود.
برای بیان سادهتر پاسخ invoice چیست یا همان اینویس، باید گفت که اینویس یک سیاهه تجاری مهم در امورات گمرکی است، که در هر کار بازرگانی و ترخیص کالا از گمرک مورد استفاده قرار میگیرد، یعنی یک سند مهم در فرآیند ترخیص کالا از گمرگ است و در صورت عدم وجود اینویس کالا فاقد ارزش میباشد.
پروفرما اینویس
پروفرما Proforma Invoice یا همان پیش فاکتور یا پروفرما اینویس میباشد، که در معاملات تجاری و گمرکی پیش از معامله از تامین کننده دریافت میشود. البته پروفرما Proforma Invoice اغلب بابت دو کارایی مورد استفاده قرار میگیرد. یکی از دلایل استفاده از پروفرما اطلاعات دقیقی است، که در ارتباط با کالا و شرایط آن در اختیار ما قرار میدهد و دلیل دیگر بابت دریافت مجوز از وزارت صمت است.
حالا میخواهیم بدانیم که پروفرما Proforma Invoice چیست؟ پروفرما یک سند معتبر پیش فاکتوری است، که توسط فروشنده برای خریدار صادر میگردد، تا اطلاعات دقیق در مورد کالا را برای خریدار به طور واضح شرح دهد.
اطلاعاتی که در پروفرما درج میگردد شامل نام و نشانی فروشنده و خریدار، مقدار و تعداد کالا، قیمت کل و قیمت واحد کالا، شرایط پرداخت بهای تمام شده، زمان تحویل کالا توسط خریدار، مدت اعتبار سند پیش فاکتور پروفرما و غیره است.
پکینگ لیست چیست؟
به نظر شما Packing List پکینگ لیست چیست؟ پکینگ لیست که امروزه به لیست عدل هم شناخته شده است، سندی است که همانند سیاهه تجاری به منظور تسهیل در انجام تشریفات گمرکی در حیطه صادرات و واردات کالاها مورد استفاده قرار میگیرد.
انواع اینویس
اینویس به طور کلی برای تمامی معاملات به یک شکل آماده و به امضای فروشنده و خریدار میرسد، اما گاهی فروشنده و یا خریدار در همین خصوص درخواستهایی دارند، تا فاکتور خرید آنها با توجه به قابلیتهای محصولاتشان به شکل منحصر صادر گردد.
در اینباره 3 نوع اینویس وجود دارد که در تمامی حیطههای معاملات و حمل و نقل مورد استفاده قرار می گیرد. 3 نوع اینویس عبارتند از:
سیاهه گواهی شده «Certified invoice»
سیاهه تائید شده «Legalized invoice»
سیاهه کنسولی «Consular invoice»
اطلاعات نمونه استاندارد اینویس
گفتیم که در اینویس اطلاعاتی از قبیل مشخصات محصولات، نام و نشانی خریدار و فروشنده و… درج میشود. حال میخواهیم چند مورد از اطلاعات نمونه استاندارد اینویس برای پاسخ به پرسش اطلاعات نمونه استاندارد invoice چیست بیان کنیم. این اطلاعات عبارتنداز:
Shipper: در قسمت Shipper نام فروشنده و اطلاعات هویتی آن یادداشت میشود.
Consignee: در همین قسمت نام شرکت خریدار به طور کامل به همراه آدرس پستی و… نوشته میشود.
Invoice date: در قسمت تاریخ باید زمان صدور سیاهه به طور دقیق درج گردد.
پس از درج تاریخ صدور سیاهه، باید شماره مسلسل سیاهه نوشته شود، که به آن invoice No گفته میشود.
ردیف کالا و خدمات ارسالی فروشنده به خریدار
یادداشت توضیحات مختصری (Description) از محصولات میباشد.
کد تعرفه گمرکی (HS COD)
تعداد کالاهای فروش رفته (Quantity)
قیمت هر واحد کالا (Unit Price)
قیمت کل کالاهای خریداری شده (Total Price)
نتیجه گیری
اینویس در واقع یک سند مهم تجاری است، که فروشنده زمان فروش محصولات و کالاهای خود در مقابل ارائه و توضیحات خدمات برای خریدار صادر مینماید. درواقع Invoice همان پیش فاکتور میباشد، که در معاملات تجاری و گمرکی پیش از معامله از تامین کننده دریافت میشود.
منبع:
https://www.fardadgroup.com/blog/invoice-چیست/