مسیر تکامل شغلی و موفقیت در واحد فروش بسیار روشن می باشد، به صورتی که ابتدا فرد در شغل نمایندگی فروش آغاز به کار نموده با تلاش و پشتکار فراوان در سمت نماینده ارشد، پس از آن در سمت سرپرستی وظایف سرپرست فروش را انجام داده و در نهایت به عنوان مدیر فروش به کار خود ادامه می دهد.
سرپرست فروش باید بین دستورات و وظایف مدیران فروش و عملکرد نیروهای فروش یک تعادل برقرار نموده و به صورت مستقیم بر عملکرد نیاروهای فروش نظارت نماید. به دلیل گستردگی وظایف سرپرست فروش، ما تصمیم گرفتیم که این مقاله را آماده نماییم.
سرپرست فروش کیست؟
سرپرست فروش فردی می باشد که بر پیشرفت محصول نظارت می نماید. سرپرست فروش با تدوین استراتژی فروش به نمایندگانی که در کار خود با مشکل مواجه هستند کمک می نماید. در واقع سرپرست فروش به صورت مستقیم بر عملکرد نمایندگان فروش نظارت می نماید. سرپرستان فروش در استخدام و یا اخراج بیشترین تاثیر را دارند.
شرح وظایف سرپرست فروش چیست؟
سرپرست فروش دارای وظایف گوناگونی می باشد، اما نظارت بر پیشرفت فروش و همچنین بررسی عملکرد واحد فروش را می توان جزء مهم ترین وظیفه سرپرست فروش نام برد. ایجاد انگیزه در واحد فروش، حل مسائل و سازمان دهی نیز از دیگر وظایف مهم سرپرستان فروش هستند.
سایر وظایف سرپرست فروش عبارتند از: همکاری با مدیر فروش جهت رسیدن شرکت به اهداف فروش، تهیه گزارشات برای مدیر فروش، کنترل واحد فروش، پیگیری وضعیت موجودی محصولات، کنترل تخفیف هایی که به مشتریان ارائه می شود، بررسی میزان رضایت مشتریتان از شرکت، تعیین بودجه بندی و …
نمونه وظایف سرپرست فروش
وظایف سرپرست فروش با توجه به شرکتی که در آن مشغول به کار است متفاوت می باشد. در ادامه یک نمونه وظایف سرپرست فروش در فروشگاه زنجیره ای را معرفی می نماییم.
برخی وظایف سرپرست فروشگاه زنجیره ای
وظایف مدیر فروش موفق شرکت پخش مواد غذایی
مهارت های سرپرست فروش
یک سرپرست فروش موفق باید از مهارت رهبری و مهارت ارتباطی بسیار مناسبی برخوردار باشد. زیرا عمده وظایف سرپرست فروش کنترل و هدایت واحد فروش بوده و در صورت عدم برخورداری از مهارتهای مورد نیاز، نمی تواند در کار خود موفق شود. مهم ترین مهارت های سرپرست فروش عبارتند از:
دانش سرپرست فروش درباره شرکت
دانش سرپرست فروش درباره صنعت
دانش سرپرست فروش درباره محصول
دانش سرپرست فروش درباره خدمات محصول
دانش سرپرست فروش درباره مشتری
دانش سرپرست فروش درباره رقبا
دانش سرپرست فروش درباره تکنولوژی ساخت محصول
حقوق سرپرست فروش چقدر است؟
سرپرستان فروش اغلب دارای حقوق قابل توجهی هستند و علاوه بر حقوق ثابتی که دارند مبلغی را هم به عنوان پاداش کمیسیون دریافت خواهند نمود.
چالشهای سرپرست فروش چیست؟
چالشهای سرپرست فروش را به سه نوع چالشهای رفتاری، عملکردی و عملیاتی تقسیم بندی نمود.
در چالشهای رفتاری می توان به مواردی ازقبیل شناسایی شخصیت سازمانی، فنون مذاکره با مدیران بالادستی، تعارضات رفتاری با فروشندگان و … اشاره نمود.
در چالشهای عملکردی می توان به شاخصهای سود و زیانی، ترازنامه مالی، ارزیابی فروشندگان، سود و زیان، ارزیابی سازمانهای فروش و …. اشاره نمود.
در چالشهای عملیاتی نیز می توان به نحوه بازارسازی، ارزیابی محصولات رقیبان، گزارش نویسی، ارزیابی حضور محصولات در بازار و … اشاره نمود.
نتیجه گیری
سرپرست فروش عضوی کلیدی در هر شرکت و یا سازمان می باشد و اهداف مدیران فروش را با استفاده از کاکنان واحد فروش محقق می نماید. یک سرپرست فروش موفق باید از مهارت و تجربه کاری مناسبی برخوردار باشد تا بتواند وظایف خود را به خوبی انجام داده و واحد فروش را مدیریت نماید.
منابع: