امروزه اکثریت افراد جویای کار با اصطلاح رزومه آشنا هستند اما برخی ها به صورت دقیق نمی دانند که رزومه چیست در واقع این فایل یک گزارش مهم از توانایی ها و سوابق است که می تواند توسط شخص یا شرکت ها تهیه گردد. بی شک تهیه و ارسال یک رزومۀ حرفه ای اولین گام شما برای ورود به عرصه کسب و کار خواهد بود.
رزومه چیست؟
رزومه (Resume) یک گزارش متنی در یک یا چند صفحه است که به معرفی اطلاعات، ویژگی، توانایی و مهارتهای شما می پردازد. کارفرمایان با مطالعه اطلاعات سوابق کاری و تحصیلی شما می توانند میزان توانایی شما را ارزیابی کنند. در این فایل متنی می توانید به ذکر اطلاعات شناسنامه ای، سابقه تحصیلی، فعالیتهای کاری، توانایی و تخصص خود بپردازید.
رزومه کاری چیست؟
رزومه کاری با معرفی تجربیات و تواناییهای شغلی برایاستخدام تهیه می شود. کارفرمایان برایجذب نیرو، از کارجویان رزومه کاری دریافت می کنند. دریافت اطلاعات سابقه فعالیت ها یکی از منطقی ترین روشهای شناخت افراد برای اشتغال است. کارفرمایان با بررسی رزومه کاری افراد مختلف، بهترین افرادی که دارای ویژگیهای متناسب با شغل هستند را انتخاب می نمایند.
چه اطلاعاتی باید در رزومه وجود داشته باشند؟
هدف اصلی از ارسال رزومه کاری و سایر انواع آن معرفی کامل خود به شکل تاثیر گذار می باشد. چند مورد از اطلاعاتی که باید در رزومه ثبت شوند عبارتند از:
اطلاعات شخصی
اطلاعات تماس
اطلاعات تحصیلی
سوابق کاری
مهارت ها و توانمندی ها
علایق و فعالیت ها
شرح مختصری از خود
معرفی انواع رزومه
همه افراد با شرایط و تحصیلات مختلف برای ارائه درخواست همکاری با شرکت موردنظر خود باید یک رزومه تهیه نمایند.این فایل ها دارای انواع مختلفی هستند، که هریک از آن ها با توجه به نوع استخدام متقاضی مورد استفاده قرار می گیرند. انواع رزومه عبارتند از:
رزومه زمانی
رزومه کاری تحت توانمندی ها
رزومه کاری زمانبندی وارونه
رزومه ترکیبی
رزومه اینفوگرافی
رزومه هدفمند
رزومه غیر متعارف
مینی رزومه
نکات قابل توجه در تهیه رزومه
در تهیه و نوشتن رزومه حتما به موارد زیر توجه نمایید:
رزومه را به صورت مختصر در یک یا دو صفحه تهیه نمایید.
نباید رزومه را با CV اشتباه بگیرید.
مطالب رزومه را دسته بندی نمایید. حتما بخش های تحصیلات، سابقه کاری، توانایی و مهارت و سایر بخش ها را از یکدیگر تمیز دهید.
بر مهارت ها و توانایی هایی که در اولویت هستند تاکید بیشتری داشته باشید.
در هر پاراگراف خط های اول مهمترین بخش هستند. آن ها را جدی بگیرید.
از عبارت به جای جملات استفاده نمایید.
بررسی نمایید که رزومه شما به هیچ وجه دارای غلط املایی و تایپی نباشد.
متن را ساده و روان بنویسید.
برای کشور ایران به هیچ عنوان از رزومۀ انگلیسی استفاده نکنید.
پس از تهیه رزومه، توسط یک نفر از دوستان و آشنایان شما مطالعه شود و در صورت نیاز رفع اشکال کنید.
نتیجه گیری
رزومه در حقیقت نوعی تبلیغ تواناییهای شما برای کارفرمایان بوده تا بتوانید با مطرح کردن خود به جایگاه شغلی مطلوبتان دست پیدا کنید. اشخاص، شرکت ها و هر فعال اقتصادی می تواند به تهیه رزومه اقدام کند. ارسال رزومۀ کاری، شانس دیده شدن شما را افزایش می دهد. تا زمانی که نتوانید خود را معرفی نمایید شغلی هم به دست نمی آورید. رزومه ساختن علاوه بر استخدام تازه کاران، برای افزایش معاملات و قراردادهای افراد با سابقه نیز مفید است. اما توصیه می شود قبل از شروع، آموزش نوشتن آن را دیده تا بهترین رزومه را در بین رقبا تهیه نمایید.
منابع: