آیا می دانید تمام کسب و کار ها باید دارای پروانه کسب باشند! اگر شما هم قصد راه اندازی کسب و کار جدید برای خود را دارید باید قبل از راه اندازی کسب و کار خود پروانه کسب دریافت نمایید. پروانه کسب یا جواز کسب که گاهی مجوز کسب هم نامیده می شود، یک سند تجاری بوده و اگر شخصی بدون دریافت این سند اقدام به راه اندازی کسب و کار خود نماید فعالیت وی غیر قانونی بوده و متخلف محسوب می شود.
پروانه کسب چیست؟
در جواب پروانه کسب یا همان جواز کسب چیست باید بگوییم، هر شخص حقیقی یا حقوقی که قصد ایجاد واحد صنفی را داشته باشد باید یک مجوز تهیه نماید، که این پروانه کسب یا جواز کسب نامیده می شود.
تفاوت جواز کسب با پروانه کسب چیست؟
اگر بدنبال جواب سوال تفاوت پروانه کسب و جواز کسب چیست هستید، باید بدانید، تفاوت جواز کسب با پروانه کسب هیچ است در واقع شما میتوانید از هر کدام بجای مورد دیگر استفاده نمایید.
انواع پروانه کسب
پروانه کسب دارای دو نوع موقت و دائمی است، که تعریف هریک از آن ها به شرح زیر می باشد.
پروانه کسب موقت
پروانه کسب موقت دارای اعتبار یکساله می باشد و فقط یک بار صادر می گردد. هنگامی که اعتبار پروانه کسب موقت تمام شود اتحادیه به مدت 30 روز به دارنده مجوز کسب زمان می دهد، که برای دریافت جواز کسب دائم اقدام نماید. در صورتی که شخص مورد نظر در زمان تعیین شده برای دریافت جواز کسب موقت اقدام نکند، جواز کسب وی باطل می شود.
پروانه کسب دائم
پروانه کسب دائم دارای اعتبار 5 ساله می باشد. پس از اتمام اعتبار این نوع از مجوز کسب دارنده آن باید برای تمدید اعتبار پروانه کسب خود اقدام نماید، در غیر این صورت جواز کسب وی باطل خواهد شد.
مدارک لازم برای جواز کسب
داشتن اطلاعات درباره مدارک لازم برای جواز کسب قبل از ثبت نام پروانه کسب و طی کردن مراحل گرفتن جواز کسب لازم است. مدارک لازم برای جواز کسب عبارتند از:
داشتن تابعیت ایرانی
ارائه 12 عدد عکس پرسنلی جدید
ارائه 12 عدد کپی عکس پرسنلی جدید
برخورداری از حداقل 18 سال سن برای بانوان
سند مالکیت یا اجاره نامه یا مبایعه نامه مکان مورد نظر
کارت پایان خدمت یا معافیت از خدمت
گواهی عدم سوء پیشینه
ارائه آخرین مدرک تحصیلی (متقاضی حداقل باید تحصیلات ابتدایی جهت خواندن و نوشتن را داشته باشد)
گواهی عدم اعتیاد
رزومه کاری (تمامی سوابق شرکت باید به صورت کامل در رزومه درج شوند.)
مدارک تشکیل پرونده یا اوراق پرداختی مالیات
گواهی موافقت اداره نظارت بر اماکن عمومی نیروی انتظامی
کارت معاینه پزشکی و صلاحیت بهداشتی
مدارک مرتبط با برخورداری صلاحیت های فنی در رابطه با مشاغل خاص
نتیجه گیری
پروانه کسب مجوزی برای راه اندازی کسب و کار جدید توسط یک شخص حقیقی یا حقوقی می باشد. جواز کسب در دو نوع موقت و دائم صادر شده و فردی که دارای مجوز کسب موقت است. شخص باید پس از اتمام اعتبار جواز کسب خود اقدام به دریافت جواز کسب دائم نموده و فردی که دارای پروانه کسب دائمی است باید پس از اتمام اعتبار جواز کسب خود اقدام به تمدید اعتبار آن نماید.
منابع: