شرکت های بازرگانی اغلب دارای فعالیت ها بسیار مهم و حساسی هستند، که این فعالیت ها منجر به صرف هزینه های بالا و به دنبال آن کسب درآمد زیاد می شود. حسابداری بازرگانی به منظور بررسی و رسیدگی به امور مالی شرکت های بازرگانی از اهمیت بسیار بالایی برخوردار می باشد.
حسابداری بازرگانی در شرکت های بازرگانی به بررسی و محاسبه میزان سود و زیان شرکت می پردازد. مهم ترین عامل درحسابداری بازرگانی، مشخص شدن میزان سود و زیان شرکت در دورههای مالی مشخص میباشد.
حسابداری بازرگانی چیست؟
هدف از تاسیس شرکتهای بازرگانی بدست آمدن سود میباشد. بنابراین در ثبت های حسابداری شرکت های بازرگانی، صورت مالی باید سود واقعی شرکتهای بازرگانی را ارئه دهد.
درواقع صورت سود وزیان درحسابداری بازرگانی از اهمیت بالایی برخوردار می باشد. همچنین میزان سود و زیان حاصل از انواع تجارت ها را حسابداری شرکتهای بازرگانی تعیین مینماید.
بهای تمام شده در حسابداری بازرگانی
برای تعیین بهای تمام شده کالاهای فروش رفته از حساب فروش استفاده می شود. در واقع بهای تمام شده در موسسات بازرگانی شامل تمام هزینه هایی می باشد که از زمان تولید تا زمان فروش برای محصول در شرکت صرف می شود.
محاسبه بهای تمام شده در موسسات بازرگانی به شرح زیر صورت می گیرد.
برای محاسبه بهای تمام شده کالای خریداری شده در طی دوره باید خرید خالص را با هزینه حمل کالای خریداری شده جمع نماییم.
برای محاسبه بهای تمام شده موجودی کالای آماده شده برای فروش باید بهای تمام شده کالای خریداری شده در طی دوره را با موجودی کالای اول دوره جمع نماییم.
برای محاسبه بهای تمام شده کالای فروش رفته باید موجودی کالای آماده برای فروش را از بهای تمام شده موجودی پایان دوره کسر نماییم.
برای محاسبه سود ناخالص باید فروش را از بهای تمام شده کالای فروش رفته کسر نماییم.
حسابدار بازرگانی کیست؟
اکثر شرکتهای بازرگانی برای انجام کار های حسابداری شرکت و ثبت و بررسی محاسبات شرکت، به یک یا چند حسابدار بازرگانی احتیاج دارند. حسابدار بازرگانی علاوه بر وظایف عمومی یک حسابدار از قبیل تنظیم اسناد حسابداری، تهیه صورت های سود و زیان، تهیه ترازنامه ها، تهیه معاملات فصلی و… دارای وظایف دیگری می باشد.
وظایف حسابدار بازرگانی
حسابداران بازرگانی دارای وظایف مختلفی می باشند، برخی از وظایف حسابداران بازرگانی عمومی بوده و هر حسابدار بازرگانی در هر شرکت بازرگانی که فعالیت مینماید، باید وظایف عمومی خود را انجام دهد.
حساب خرید در حسابداری شرکت های بازرگانی چیست
حساب خرید به حسابی گفته میشود، که مبلغ کالاهای خریداری شده در طول یک سال را ثبت مینماید. با هر خرید کالا، ثبت بدهکار انجام می شد.
حساب برگشت از خرید
در صورتی که مشتری کالای خریداری شده را به دلیل معیوب بودن و یا عدم تطابق کالا با درخواست وی برگرداند، فروشنده برای جلب رضایت مشتری به او تخفیف می دهد و یا کالا را دریافت کرده و مبلغ پرداختی مشتری را باز می گرداند.
حساب فروش در حسابداری شرکت های بازرگانی چیست
درآمدهایی که ازفروش کالا ها بدست می آید، درحساب فروش ثبت خواهد شد. معادل قیمت کالاهای به فروش رسیده (به صورت نقدی یا نسیه) در حساب فروش، درسمت بستانکار قرار میگیرد. بنابراین حساب فروش دارای ماهیت بستانکار بوده، با هر ثبت بستانکار افزایش یافته و با هر ثبت بدهکار مقدار آن کاهش می یابد.
انواع صورت های مالی در حسابداری بازرگانی
پرکاربرد ترین صورت های مالی در حسابداری بازرگانی، صورت سود و زیان و ترازنامه می باشند.
ثبت حسابداری شرکتهای بازرگانی
برای ثبت های حسابداری شرکتهای بازرگانی دو نوع سیستم ادواری و دائمی وجود دارد.
نتیجه گیری
شرکت های بازرگانی برای بررسی و همچنین ایجاد نظم در حساب ها، میزان بدهی ها، سود و زیان و …. در دوره های مالی مشخص از حسابداری بازرگانی استفاده می نمایند. در این مقاله به معرفی و بررسی حسابداری بازرگانی و حسابداری شرکتهای بازرگانی ، انواع خرید و فروش در حسابداری بازرگانی، ترازنامه، اهمیت حسابداری شرکتهای بازرگانی برای انواع ثبت های حسابداری، آموزش ثبت های حسابداری بازرگانی و …. پرداخته شد. امیدواریم مطالب ذکر شده برای شما مفید و کاربردی بوده باشد.
منابع:
http://fardadgroup.blogfa.com/