لایسنس اورجینال

خرید و تمدید آنتی ویروس کسپرسکی نود32 - لایسنس اورجینال

لایسنس اورجینال

خرید و تمدید آنتی ویروس کسپرسکی نود32 - لایسنس اورجینال

لایسنس اورجینال آنتی ویروس تمدید آنتی ویروس اورجینال خرید آنتی ویروس نود32 کسپرسکی بیت دیفندر اویرا تراست پورت اف سکیور پاندا

۱ مطلب در اسفند ۱۴۰۲ ثبت شده است

  • ۰
  • ۰

بدهکار و بستانکار در حسابداری به چه معناست؟ دو عبارت بسیار مهم در حسابداری هستند که درک مفهوم آن‏‌ها و استفاده درست از آن‏‌ها در ثبت‏‌های رویدادهای مالی در نرم افزار حسابداری بسیار اهمیت دارد، چون اگر بدهکار و ماهیت بستانکار درست تشخیص داده نشود باعث ثبت رویداد مالی اشتباه و ایجاد مشکلات زیادی می‌‏شود.

بدهکار و بستانکار در حسابداری چیست؟

وقتی معامله‌‏ای بین دو شخص انجام می‏‌شود، برای ثبت آن با دو کلمه بدهکار و کلمه‌ی بستانکار سروکار داریم. بدهکار شخص حقیقی یا حقوقی‌‏ای می‌باشد که باید مبلغی را به حسابی واریز کند و بستانکار شخص حقیقی یا حقوقی‏‌ای است که وجه به حساب آن فرد واریز می‏‌شود.
تعریف بدهکار
اولین واژه‌ای که قصد تعریف آن را داریم، بدهکار می‌باشد. اگر معامله حقیقی باشد، بدهکار فردی است که مقروض بوده و وظیفه عودت وجه وام یا کالا و خدمات دریافت شده را در تاریخ مقرر دارد. (گیرنده انتفاع)
تعریف بستانکار
و طرف دیگر ثبت‌های حسابداری، بستانکار است. اگر معامله حقیقی باشد، بستانکار کسی است که در ازای پرداخت وام یا کالا و خدمات باید وجه آن را از بدهکار دریافت کند. (دهنده انتفاع)

انواع بدهکار و بستانکار در حسابداری

آشنایی با ماهیت بدهکار و ماهیت بستانکار در تجزیه و تحلیل مالی کمک بسیاری به حسابداران و کمک حسابداران می‌کند.


انواع بدهکار

بگذارید ابتدا با انواع بدهکار آشنا شویم، تا آموزش حسابداری از پایه استارت خورده باشد. بدهکار شخص حقیقی یا حقوقی‌‏ای است که در اثر دریافت خدمات، کالا و یا وام از یک واحد اقتصادی مقروض است و باید در زمان تعیین شده مبلغ خدمات دریافت شده را بازگرداند. بدهکاران به دو دسته زیر تقسیم می‏‌شوند:

بدهکاران تجاری (حساب‌‏ها و اسناد دریافتی تجاری): افراد حقوقی یا حقیقی‏‌ای که مشتری معامله‏‌های تجاری به شکل اعتباری (نسیه) هستند. این افراد هنگام ثبت عملیات مالی جلوی فروش یا درآمد قرار می‏‌گیرند.
بدهکاران غیرتجاری: اشخاص حقیقی یا حقوقی که با آن‏‌ها معاملات تجاری انجام نگرفته، فقط مبلغی به عنوان وام یا قرض دریافت کرده‌‏اند و به صورت موقت بدهکار هستند.
انواع بستانکار

حسابدار در زمان بستن حساب‌ها و مرتب نمودن کاربرگ حسابداری، با این دو مفهوم بسیار سروکار دارد. بستانکار فردی حقیقی یا حقوقی است که در اثر ارائه کالا و خدمات یا وام طلبکار بوده و باید در زمان مشخص مبلغ خدمات ارائه شده خود را پس بگیرد. بستانکار نیز انواع مختلفی دارد که شامل دو مورد زیر می‌باشد:

بستانکاران تجاری (حساب‌‏ها و اسناد پرداختنی تجاری): افراد حقیقی یا حقوقی‌‏ای که فروشندگان در معاملات تجاری اعتباری (نسیه) هستند و هنگام ثبت‌‏های مالی مقابل خرید کالا یا ارائه خدمات قرار می‏‌گیرند.
بستانکاران غیرتجاری (حساب‏‌ها و اسناد پرداختی غیرتجاری): افرادی حقیقی یا حقوقی هستند که معامله تجاری‏ با آن‏‌ها شکل نگرفته، فقط چون مبلغی را به عنوان وام یا قرض به طرف مقابل داده‌‏اند به طور موقت بستانکار هستند؛ مانند بانک‏‌ها، صندوق‏‌های قرض ‏الحسنه، جوامع ساختمانی

ماهیت حساب‏‌ها در حسابداری چیست؟

به شکل کلی در حسابداری، حساب‏‌ها بسته به ماهیت خود چهار دسته هستند که به شرح موارد زیر می‌باشند:

ماهیت دوگانه: این دسته از حساب‏‌ها را می‏‌توان هم در سمت چپ و هم در راست معادله قرار دارد.
ماهیت فاقد اهمیت (خنثی): این گروه از حساب‏‌ها جنبه تعهدی دارند و تغییر در آن‌‏ها جزو رویداد مالی محسوب نمی‏‌شود.
ماهیت بدهکار: در سمت راست ترازنامه قرار می‌گیرند.
ماهیت بستانکار: در سمت چپ ترازنامه قرار می‌گیرند.
ماهیت حساب، یعنی هر رویداد حسابداری چه افزایشی و چه کاهشی در کدام سمت یک حساب، ثبت شود سمت راست بدهکار و سمت چپ بستانکار می‏‌باشد، همچنین آن حساب در پایان دوره مالی در کدام سمت قرار می‌‏گیرد.

اهمیت نرم ‏افزار حسابداری در تشخیص بدهکار و بستانکار

نرم ‏افزارهای حسابداری به حسابداران و مدیران مالی کمک می‏‌کنند، تا رویدادهای مالی را بدون خطا و با دقت هر چه بیشتر ثبت کنند، این نرم افزارها کمک می‌‏کنند تا بدهکار و بستانکار را به راحتی تشخیص دهید.
نتیجه گیری

آشنا بودن با بدهکار و بستانکار حسابداری به حسابداران و کمک حسابداران کمک خواهد کرد که تجزیه و تحلیل مالی رویدادهای سازمان را به درستی انجام دهند و از بروز مشکلات جلوگیری نمایند، همچنین این موارد در تهیه صورت‌های مالی مانند ترازنامه و صورت سود و زیان بسیار نقش پررنگی دارد.

  • محسن مژده